Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Seyhan’dan minik çocuklara ağız bakımı...

Seyhan’dan minik çocuklara ağız bakımı...

Seyhan’dan minik çocuklara ağız bakımı...

Seyhan Belediyesi, Belediyeye bagli kres ve devlete ait ana siniflarindaki çocuklara agiz ve dis sagligi bilgileri aktardi ve kontrolden geçirdi. Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay’in talimatiyla çocuk basta olmak üzere tüm bireylere bilgilendirme ve önleyici kontroller yapan Saglik Müdürlügü, minik çocuklari bilgilendirmek, agiz ve dis sagligi kontrolü yapmak üzere yine görevdeydi. Saglik Müdürlügüne bagli Dis Hekimi ve personelleri, bir program dahilinde Belediyeye bagli kreslerde egitim alan çocuklarin agiz ve dis bakimini yapti.

 

KONTROLLER YAPILDI, AILELERE “BILGILENDIRME KARTI” GÖNDERILDI

Oyunlar esliginde agiz ve dis sagligi konusunda bilgilendirilen çocuklarin, ayri ayri setlerle agiz, dis ve dis eti kontrolleri yapildi. Tespit edilen çürük veya sorunlar not edilerek ailelere bilgilendirme karti olarak yollandi. Çocuklarin oyun oynar gibi aldiklari küçük bilgiler ve agiz, dis ve dis eti kontrolleri Belediyeye ait tüm kreslerde tamamlanacak. Ortalama 4-6 yas grubuna yönelik sürdürülen bilgilendirme ve kontroller ögretmenler ve Seyhan Belediyesi Saglik Müdürlügü ekipleri kontrolünde gerçeklestirildi.

 DEVLET OKULUNDAKI MINIKLERE DE AGIZ SAGLIGI BAKIMI

Seyhan Belediyesi Saglik Müdürlügüne Bagli dis hekimi ve personeli, Belediyeye bagli kresler disinda devlete bagli olan ana siniflarindaki çocuklara da agiz sagligi, dis ve dis eti taramasi yapiyor. Seyhan Belediyesi Agiz ve Dis Sagligi Merkezi’ne getirilen Necatibey Ana sinifi ögrencisi çocuklari da oyun alaninda agiz ve dis sagliginin önemi anlatilarak bilgilendirildi. 

 

Düzenli olarak dis hekimine gitme aliskanliginin kazandirilmasinin da amaçlandigi çalismada,  minik hastalara, agiz ve dis sagligina erken yasta önem verilmesiyle genel sagliklarini koruyabilecekleri, yetiskin dönemlerinde kronik hastaliklara yakalanmalarinin daha az olacagi bilgisini aktarildi. Nese içinde geçen dis ve dis eti taramalarinda çocuklara dogru dis firçalama teknikleri uygulamali olarak anlatildi. Tarama sonunda çocuklara dis firçasi hediye edildi.



  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı